Ring +45 87 47 70 20 (Man-tors 7.30 til 16.00, fre 7.30 til 14.00)

Ribu Inventarsnedkeri: Snedker-løsninger i særklasse

Ribu Inventarsnedkeri specialiserer sig i skræddersyede inventar-løsninger til virksomheder og offentlige byggerier. Ribu har senest leveret nye Swiss Krono-overflader fra Riisfort til køkkenerne i plejeboligerne på Marienlund Plejecenter i Silkeborg.

I Silkeborg opfører kommunen lige nu et nyt plejecenter med hjemlige og fleksible boliger til byens ældre og handicappede borgere. Visionen med plejecentret er at bygge plejeboliger, hvor beboerne kan udleve et aktivt hverdagsliv og med hvert sit køkken få mulighed for selv lave mad.

Silkeborg-virksomheden Ribu Inventarsnedkeri har i samarbejde med HTH leveret køkkenerne til plejecentret, og valget af materialer til køkkenernes bagvægge er faldet på en unik overfladetype fra Swiss Kronos nye melaminkollektion One World Swiss Collection.

- Materialer til køkkenarealer skal naturligvis være æstetiske, men de skal også være nemme at rengøre. Plejecentret og HTH ønskede en beige bagvæg, og vi fandt frem til en overflade i den rette farve med velourstruktur, der gør den silkeblød at røre ved. Plejecentret er helt moderne i både arkitektur og indretning, og derfor er det naturligvis vigtigt, at køkkenernes look afspejler resten af bygningens stil, fortæller Martin Bjerregaard, projektleder hos Ribu Inventarsnedkeri.

I denne udgave af Surface Academy fortæller vi om den nye kollektion fra Swiss Krono

Enkel forarbejdning

Overfladen til Marienlund Plejecenter blev leveret til Ribu på en spånkerne på 2,80 x 2,07 meter. Snedkeriet satte pladerne sammen med usynlige samlelister, så de passede perfekt til køkkenernes dimensioner og forborede huller til montering af køkkenmodulerne.

- Vores opgaver varierer generelt meget, men alt hvad vi laver er specialfremstillet. Det stiller større krav til vores materialevalg end ellers, fordi vi ofte bygger i atypiske dimensioner. Eksempelvis kommer pladernes kanter ofte til syne, og i de tilfælde er det meget vigtigt, at vi kan finde kantbånd, der passer til overfladen. Alle de dekorer, vi får fra Riisfort kan matches til kantbånd i samme farver og struktur. Det er et stort plus, for det er jo de små detaljer som dekor-verband, der udgør helheden, siger Martin Bjerregaard.

Vi har samarbejdet med Riisfort, siden vi første gang slog dørene op i 1973.
- Martin Bjerregaard

Direkte fra lager i Brabrand

Valget af Swiss Krono-overfladen til boligernes køkkener skyldes ifølge Martin Bjerregaard, at materialet har de helt rigtige egenskaber i forhold til holdbarhed og udseende – og ikke mindst hurtig leveringstid. I alt brugte Ribu 119 plader og fik leveret 25 stk. af gangen. De resterende plader opbevarede Riisfort gratis på sit lager i Brabrand.

- Vi har samarbejdet med Riisfort, siden vi første gang slog dørene op i 1973. Når vi udvælger materialer, har vi altid den daglige brug og ikke mindst holdbarhed for øje. Det er klart, at kvalitet og pris hænger sammen, men vores kunder ved godt, at det betaler sig at købe ordentlige materialer. I dag er byggeprocesser meget hurtigere end tidligere, og derfor går det simpelthen ikke med leveringstider på 6-8 uger, forklarer Martin Bjerregaard og fortsætter:
- Hos Riisfort kan vi få leveret fragtfrit to gange om ugen, og det er en væsentlig fordel for vores kunder. Leveringen af overfladerne til Marienlund Plejecenter er sket direkte fra Riisforts lokallager i Brabrand med bare 14 dages leveringstid. Vi har begrænset lagerplads, og derfor tilbød Riisfort at fungere lagerhotel i takt med, at vi har fået leveret pladerne. Endda helt uden betaling, fortæller Martin Bjerregaard.

Relaterede artikler