Ring +45 87 47 70 20 (Man-tors 7.30 til 16.00, fre 7.30 til 14.00)

Akva Waterbeds: Senge i kvalitetsmaterialer

På et konkurrencepræget og globalt marked kræver det et solidt produkt baseret på kvalitetsmaterialer og nye designs. Det ved Akva Waterbeds alt om. Firmaet samarbejder med Riisfort, som leverer Swiss Krono-materialer.
Akva Waterbeds er en 40 år gammel familieejet virksomhed med hovedsæde og produktion i Ry. Virksomheden producerer vandsenge, hvoraf 90 procent eksporteres ud i verden til 25 lande – primært de tysktalende lande. Henrik Breiner, der har været indkøbs- og salgsleder i Akva Waterbeds i 24 år, forklarer:
– Vi sælger typisk gennem familieejede butikker, da vi ønsker, at vores kunder skal have den bedst mulige service. Det kræver derfor personale, der har teknisk kendskab og kan vejlede kunden.
 

Vandets magi

Den største vækst i vandsenge foregår på det danske marked, hvor der de sidste to-tre år er kommet flere nye forhandlere til. Det skyldes dog også, at salget af vandsenge har ligget på et lavt niveau i årtier.
– I 1980’erne var hver anden seng en vandseng, men det ebbede ud igen, fordi det var besværligt. Der er dog sket meget i den teknologiske udvikling og designet af vandsenge sidenhen, siger Henrik Breiner. Ifølge ham kan vand nemlig noget helt særligt:
– Vand er det mest naturlige for kroppen at ligge i. Vand vil altid tilpasse sig kroppen, for der er ingen trykpunkter ligesom i en almindelig seng. Du ligger varmt og afslappet, vender dig ikke særlig meget i løbet af natten, og du kan endda opleve at vågne i samme stilling næste morgen.
Et godt samarbejde hænger ikke på træerne
Selvom vandet er det bærende, kræver sengene gode rammer – i bogstavelig forstand. I 2005 begyndte Akva Waterbeds at samarbejde med Riisfort, som leverer Swiss Krono-materialer til sokler, sengegavle og sengerammer. Og et godt samarbejde er ikke givet på forhånd.
– For mig handler et godt samarbejde om god kommunikation. Det er der desværre en del leverandører, som ikke behersker, men hos Riisfort er dialogen og den personlige kontakt på et højt niveau, siger Henrik Breiner.
 

Behov for kvalitet og nyheder

Melaminpladerne fra Swiss Krono bliver skåret op i Schweiz og derefter forarbejdet i Ry. Det er på grund af pladernes kvalitet, at Akva Waterbeds bruger Swiss Krono, fortæller Henrik Breiner.

"–  Man kan få melaminplader fra mange leverandører i både spån og andre materialer. Vi har dog erfaret, at Swiss Krono har en bedre plade, når vi ser på kvalitet og udnyttelse – det vil sige, hvordan pladen er at skære i, og om den laver musetænder."

Udover kvalitet er styrken ved Swiss Krono også knyttet til muligheden for at udvikle nye produkter. Og det er næsten et krav fra markedets side.
– Da vores vandsenge er et high end-mærke i Tyskland, er der en forventning om, at vi også leverer nye designs. Næste måned lancerer vi fx to nye melamin-dekorer, som ligner mørk og lys kastanje. Det er dog omkostningstungt at lancere nye designs, især under en corona-nedlukning, men vi har fået thumbs up fra forhandlerne, siger Henrik Breiner.
Når man til gengæld rammer plet designmæssigt, flytter det omsætningen, forklarer han.
– En medarbejder insisterede på en dekor, som lignede hård beton. Selvom der var lidt tvivl i krogene, viste det sig at være en god beslutning, for det er den bedst sælgende nogensinde.
 

En virksomhed i udvikling

For tre år siden etablerede Akva Waterbeds søster-sengebrandet Re Beds, som producerer natursenge i nordisk design til det skandinaviske marked. Det drives af Oliver og Alexander Brunsø, som er sønner af direktør Lars Brunsø.
– Re Beds fokuserer på design og sælges via flotte billeder på Instagram, bloggere og magasiner. Brandet henvender sig især til den unge målgruppe, som går op i miljø og sundhed, fordi sengene er produceret i 100 procent naturmaterialer.
Da Akva Waterbeds dermed ikke længere udelukkende sælger vandsenge, er navnet heller ikke længere tidssvarende. Derfor er virksomheden netop ved at udrulle det nye virksomhedsnavn Ry Sengefabrik – stadig med de to brands Akva og Re Beds under sig.