Ring +45 87 47 70 20 (Man-tors 7.30 til 16.00, fre 7.30 til 14.00)

Silkeborg Byg & Design: Det gode håndværk kræver ordentlige materialer

Når det gode tømrer- og snedkerhåndværk udfolder sig hos Silkeborg Byg & Design, er det primært med træ som materiale. Her leverer Riisfort flere typer fineret træ, der anvendes til det eksklusive boligmarked.

Tømrer- og snedkervirksomheden Silkeborg Byg & Design har specialiseret sig i specialbyggeri af huse samt inventar til det mere eksklusive marked.

Carsten Balle er stifter og ejer af firmaet, som har eksisteret siden 2008, hvor han i dag har 20 ansatte, der fordeler sig nogenlunde ligeligt mellem tømrere og snedkere.

– Vi leverer primært løsninger til private – vi bygger hele huse samt inventar som køkkener, spiseborde, garderobeskabe og andre opbevaringsløsninger. Her er det primært træ, som går igen, da det sikrer et strømlinet udtryk i designet, fordi hver løsning er lavet med samme finesse, lyder det fra Carsten Balle.

Materialet med de mange egenskaber

Den Silkeborg-baserede virksomhed bruger forskellige typer fineret træ fra Riisfort, og det er der en grund til:

– Det er spændende at arbejde med træ som materiale, for der er stor forskel på, hvordan det arter sig efter vind og vejr. Farveforskelle og knaster i træplader er en del af charmen, og det er også den holdning, vores kunder har – ellers havde de valgt et andet materiale. Det giver et organisk udtryk, siger Carsten Balle og fortsætter:

– For mig handler det primært om designet, og hvor brugen af træ medfører mange gode gevinster: Træ bidrager til et sundere indeklima, det er et billigere byggemateriale, og det er tilmed et mere miljøvenligt valg i byggeriet.  

Som tømrer- og snedkervirksomhed er det gode håndværk altid omdrejningspunktet, og derfor foregår designet af huse i tæt samarbejde med arkitekterne, hvor Silkeborg Byg & Design kommer med input til løsninger, der fungerer godt i praksis, forklarer han.

Træ som byggemateriale vinder indpas

Carsten Balle oplever, at træ som byggemateriale har fået en opblomstring.

– De sidste fem huse, vi har bygget, har været i rent træ, men det afspejler også, at vi primært leverer til det eksklusive marked, hvor den byggestil vinder indpas. For her oplever vi, at kunder i højere grad fravælger de traditionelle murstenshuse og i stedet går med kombinationsløsninger og hele træhuse.

Derudover fortæller Carsten Balle, at de oplever en stigende efterspørgsel på skræddersyede køkkener:

– Folk har opdaget, at løsninger med specialmål, hvor designet er efter eget ønske, ikke nødvendigvis er dyrere end standardløsninger.

Se også videoen her, hvor Henrik Greve fortæller om de mange muligheder med finerede plader og flex finer...