Ring +45 87 47 70 20 (Man-tors 7.30 til 16.00, fre 7.30 til 14.00)

Fog & Venø: Populære akustikpaneler i eksklusive, træfinerede plader

FOG & VENØ A/S, som tidligere hed Acupanels International ApS, producerer FSC-certificerede akustikpaneler i eksklusive træfinerede lameller– leveret af Riisfort. De akustikregulerende paneler har for alvor vundet indpas i både privatboligen og erhverv og er blevet en international succes.
Familieforetagendet, som står bag HORN Bordplader og Denwood by HORN, startede i 2019 virksomheden Acupanels International ApS, der producerer og sælger akustikregulerende paneler som beklædning og udsmykning til loft og vægge. Akustikpanelerne er blevet et hit til både hjemmet og hos virksomheder.
 
Salget i DK foregår blandt andet gennem Bauhaus og XL Byg.
– At designe og producere akustikpaneler startede egentlig som et hobbyprojekt, da Karl Frank Venø Nielsen trådte tilbage fra direktørposten i Horn Bordplader, men det tog hurtigt fart, og virksomheden er vækstet enormt. Allerede efter få måneder kunne vi se potentialet og fik investeret i maskiner, faciliteter og materialer samt råvarer fra blandt andet Riisfort, lyder det fra Tom Venø Nielsen, salgsdirektør i FOG & VENØ A/S.
 
Acupanels har skiftet navn til FOG & VENØ A/S, og virksomheden og vil fremover sælge gennem et af deres subbrands; BY VENØ og DENPANELS.
På de tre år virksomheden har eksisteret, har de indgået flere internationale aftaler, og i dag sælges der akustikpaneler til 27 lande, blandt andet Storbritannien, Tyskland, Østrig, Schweiz samt Nordamerika, og virksomheden har 65 medarbejdere ansat.
 
Produktionen foregår i Aulum, hvor de for halvandet år siden flyttede ind
i en gammel tømmerhandel. I december 2022 står en ny 6.700 kvadratmeter fabrik klar. 

Træ er essentielt for produktet – og miljøet

FOG & VENØ´s akustikpaneler består af en bagside lavet af recyclet PET/polyester, hvorpå der er monteret trælameller, som leveres af Riisfort i plader, der saves til lameller i produktionen.

Da FOG & VENØ A/S kan producere hele 80 forskellige produkter bruges flere forskellige træsorter – primært valnød- og egetræsplader. Lamellerne fås dog også med linoleum og laminat.

Alle akustikpaneler i træ er FSC-certificeret træ, og træ er et af de kerneområder, vi arbejder med, forklarer Tom Venø Nielsen:

– Træ er et fantastisk produkt at arbejde med, og vores kompetencer knytter sig især til indkøb og bearbejdning af træplader. Træ er desuden fremtidens byggeklods – det bæredygtige element, der kan gro op igen modsat for eksempel beton.

Det har også betydning for bundlinjen, da miljøcertificerede produkter har bedre chancer for at blive valgt til større byggeprojekter, som i stigende grad skal rapportere på byggeriers samlede CO2-udledning.

– Da vi producerer omkring 2000 akustikpaneler i døgnet på fabrikken i Aulum, er det vigtigt at kunne skaffe den rette mængde træplader og i den rette kvalitet. Og her er Riisfort en god hjælp. Når den nye fabrik står færdig, er der plads til, at vi kan øge kapaciteten med 300 procent i forhold til nuværende produktion, siger han.

Et hul i markedet

Karl Frank Venø Nielsen havde tilsyneladende spottet et behov hos slutforbrugeren:

 – Der har altid været et behov for akustikregulering, men der har ikke været et æstetisk flot produkt på markedet. Vores akustikpaneler er både billige, nemme at montere og æstetikken er på plads. Vi har været heldige at ramme et enormt behov i markedet, og så er det godt, at Riisfort kan levere de fornødne materialer, siger Tom Venø Nielsen og fortsætter:

 – Vi har handlet med Riisfort i 30 år gennem HORN Bordplader, så det var naturligt at tage fat i Riisfort.

Se også videoen her, hvor Henrik Greve fortæller om de mange muligheder med finerede plader og flex finer...