Ring +45 87 47 70 20 (Man-tors 7.30 til 16.00, fre 7.30 til 14.00)

Peter Thuesen: – For os er Corian som en legeplads, hvor alle muligheder er åbne

I det nyåbnede showroom hos snedker- og inventarfirmaet Peter Thuesen finder man et helt særligt design: Et vin-rum skabt i Corian og med baggrundslys – til stor inspiration for kunderne.
I Ryslinge på Fyn holder snedker- og inventarfirmaet Peter Thuesen til med både snedkeri, kontor og showroom. Virksomheden ligger i historiske rammer, da lokalerne tidligere har tilhørt den over 100 år gamle danske virksomhed Faber Gardiner.
Peter Thuesen producerer inventar til både private, hvor de står bag brandet Form Køkken, og erhverv, hvor de leverer diverse indretningsløsninger. For at kunne vise de mange indretningsmuligheder frem har virksomheden bygget et showroom, som netop er åbnet, og hvor der også er et vin-rum designet i Corian fra DuPont.
– Med vores nye showroom kan vi vise vores kunder mulige løsninger og inspirere dem med designs, de ikke selv havde overvejet. Det gælder også vin-rummet i Corian, hvor vi har forsøgt at skabe en helt særlig stemning, siger Peter Thuesen, indehaver af snedkerfirmaet Peter Thuesen og Form Køkken.

Som en hule med vin

I vin-rummet er der vinkøleskab integreret i væggen samt reoler til opbevaring. Det mest iøjefaldende er dog bagvæggen, som er beklædt med en marmoreret Corian-plade, der giver et blødt og lækkert udtryk.
Corian-pladen er en del af en serie med semitransparente plader, hvor der kan installeres lys bagved, som skinner tilpas igennem pladen og giver et flot, indirekte lys. Marmoreringen er desuden støbt ind i pladen og bliver tydeligere med lysinstallationen, men ser også flot ud med slukket lys.
– Idéen var at skabe en slags hulestemning. Vi har set forskellige bud på et vin-rum, haft løse tanker selv og bygget videre på det. En af mine medarbejdere visualiserede rummet i 3D, og nu har vi bygget det her i vores showroom.
 
Det var ikke nogen bunden opgave, så vi kunne lege med materialet, og Corian er et fantastisk materiale at arbejde med. For os er Corian som en legeplads, hvor alle muligheder er åbne, lyder det fra Peter Thuesen, som fortsætter:
– Det skaber en ret fed effekt, når man kombinerer lys og den marmorerede plade, og det giver en helt særlig stemning til rummet. Man kan selv vælge, om lyset skal være varmt eller koldt og derigennem lave et stemningsskift. Vi har fået mange positive tilbagemeldinger.
 

Corian bliver flittigt brugt

Peter Thuesen bruger Corian i flere sammenhænge, blandt andet til receptionsdiske, køkkener, komponenter til toiletter og kabiner, retail-koncepter og meget mere. Til private er det primært til badeværelser. Dog savnede Peter Thuesen og kollegerne et projekt, hvor den semitransparente plade kunne komme til sin ret, og her kom vin-rummet ind i billedet.
– De usynlige samlinger og det helt strømlinede udtryk er en klar styrke ved Corian. Men man kan sagtens arbejde mere kreativt med Corian og indarbejde materialet i nye sammenhænge og i kombination med andre materialer, ligesom vi har forsøgt med vores vin-rum.
På snedkeriet hos Peter Thuesen smelter design og materiale sammen, og det er med til at skabe unikke designs.
– Vi forsøger altid at skabe spil og et særligt udtryk i vores designs. Nogle kunder kommer uden specifikke idéer og har svært ved at forestille sig en sammensætning, men ved at vise flotte kombinationer frem i vores showroom kan det sætte gang i drømmene.