Ring +45 87 47 70 20 (Man-tors 7.30 til 16.00, fre 7.30 til 14.00)

Linoleum hitter i kontorlandskabet

Inden for det seneste år har møbelproducenten FUMAC mærket en markant fremgang i efterspørgslen på Forbo Furniture Linoleum til store kontorlandskaber. Den matsorte variant hitter, men også farverige overflader er på bestillingslisten.

Miljøvenligt, blødt, fleksibelt og elegant. Listen af ord, der beskriver linoleums kvaliteter, er lang. Derfor er det ikke underligt, at den danske møbelproducent FUMAC oplever en stor stigning i efterspørgslen på møbler med linoleumsoverflader. Ifølge Michael Flæng Larsen, der er indkøbsdirektør i FUMAC, er det i særdeleshed inden for det seneste år, at linoleum er blevet markant mere populært til kontormøbler.

– Vi ser en klar tendens. Linoleum bliver mere populært, og tendensen er, at flere og flere vælger linoleum frem for finér. Linoleum er et varmt materiale i forhold til andre bordplader, man kan få. Det gør, at det er mere behageligt at arbejde ved. Det er mest anvendt som overflademateriale til kontorborde og skriveborde, men vi oplever også, at det bliver mere udbredt at få linoleum til spiseborde, fortæller Michael Flæng Larsen.

Et eksklusivt udtryk

FUMAC er en af de førende danske producenter af kontormøbler og har forhandlere i hele Nordeuropa, hvor de største markeder er Danmark og Norge. Ifølge Michael Flæng Larsen er linoleum særligt populært som overflademateriale i møbleringsprojekter, hvor store kontorlandskaber skal indrettes. Her er det især den matsorte linoleumsoverflade, der hitter.

– Det er klart det sorte linoleum, vi sælger mest af. Det er mere mat end en lakeret overflade, og så er det meget nemt at vedligeholde. Den matsorte overflade er også populær til store konferenceborde, da det giver et mere eksklusivt udtryk, fortæller Michael Flæng Larsen og supplerer:

– Vi sælger primært vores linoleumsoverflader i Danmark, hvor vores kunder i Norge stadig foretrækker hvide overflader af laminat.

Her i vores Surface Academy fortæller vi om de mange muligheder med Furniture Linoleum

Farverige overflader

FUMAC, som har hovedkontor og produktion i Vinderup i Vestjylland, producerer alt inden for kontormøbler og spiseborde, og selvom det sorte linoleum topper bestillingslisterne, bliver farvede linoleumsoverflader også mere og mere populære. Kollektionen af Forbos Furniture Linoleum består af i alt 21 farver, hvoraf 10 er nye.

– Vi oplever også, at kunderne efterspørger flere forskellige farver – og derfor har vi en fordel ved at købe hos Riisfort. Normalvis skal man nemlig købe en hel rulle linoleum ad gangen, men hos Riisfort kan de levere i cut. Det betyder, at hvis vi eksempelvis kun skal bruge løbende meter af det blå linoleum, så kan vi bestille det hos dem, siger Michael Flæng Larsen.

Relaterede artikler