Ring +45 87 47 70 20 (Man-tors 7.30 til 16.00, fre 7.30 til 14.00)

Naturligt linoleum

Med et hav af anvendelsesmuligheder og en miljøvenlig livscyklus er det ikke svært at forstå, at linoleum fortsat vinder frem, når de danske forbrugere skal vælge materiale til deres overflader. Og en af klassikerne hos Riisfort er Forbo Furniture Linoleum.

Linoleum er både lyddæmpende, slidstærkt og godt at sidde og arbejde ved. Og så er det ovenikøbet let at rengøre og vedligeholde. Derfor bliver produktet også oftere valgt, når man som forbruger, virksomhed eller offentlige institution skal vælge overflade til borde og andet inventar.

Et hav af anvendelsesmuligheder og godt for arbejdsmiljøet
Det var den engelske opfinder, Sir Frederick Walton, som i midten af 1800-tallet opfandt det, vi i dag kender som linoleum. I begyndelsen blev linoleum kun brugt til gulve, men i dag bliver det også brugt til både fronter og overflader på en lang række inventar. Se bare vores Forbo Furniture linoleum udvalg her for inspiration.

– Linoleum udmærker sig på en lang række parametre. Det er mat i overfladen og dermed refleksionsfrit. Det er blødt og behageligt at røre ved, og det har altid samme temperatur som rummet, det befinder sig i, hvilket gør, at det bidrager til en forbedring af arbejdsmiljøet. Det er skånsomt for håndleddene, når man for eksempel sidder og arbejder ved en computer, og derfor har vi et stort salg af linoleum netop til brug som skrivebordsoverflader, forklarer Steen Juhl, salgschef hos Riisfort, og fortsætter:

– Særligt skoler og institutioner er rigtig glade for at anvende linoleum som skrivebordsoverflade. Dels på grund af den behagelige overflade og dels på grund af linoleums evne til at absorbere lyd.

Her i vores Surface Academy fortæller vi om de mange muligheder med Furniture Linoleum

En positiv livscyklus og godt for miljøet
Linoleum er et rent naturprodukt, som består af linolie, harpiks, træmel, kalksten og naturlige farvepigmenter – og et bæremateriale, der består af filtpap. Når det er færdigproduceret, skæres det op i rullelængder og emballeres.

– Linoleum er et produkt, vi godt kan lide at sælge, fordi det er så naturligt, og de naturlige ingredienser har udløst en række miljøcertificeringer. Der anvendes udelukkende PEFC-certificeret træmel i Forbos produkter, og Forbo Furniture Linoleum er godkendt til brug som overflade på svanemærkede møbler, fortæller Steen Juhl.

Forbo Linoleum
Riisfort er desuden glad for Forbo Linoleums anti-lysreflekterende egenskaber, som giver overfladen et smukt og mat udtryk, der er meget populært lige nu.

– Både vi og vores kunder er meget begejstrede for Forbo Furniture linoleum. Det er, ud over den matte overflade, især det smukke farveudvalg, der gør produktet interessant i den skandinaviske indretning. Alle farvepigmenter der anvendes i Furniture Linoleum stammer fra naturlige kilder som planter eller mineraler – for eksempel jern-oxid. Dette udfordrer udvalget af farver, men alligevel er det lykkedes for Forbo at udvikle en ny kollektion, hvor der udover de klassiske farver også indgår både pasteller og pangfarver. Men jeg kan da godt afsløre, at det fortsat er de klassiske naturfarver, som er mest efterspurgt af vores kunder, slutter Steen Juhl.

Bestil prøvemateriale

Ring til os på telefon 87 47 70 20 eller skriv til os på riisfort@riisfort.dk for at høre nærmere om Funiture Linoleum - eller for at bestille prøver.

Vi glæder os til at høre fra dig!