Ring +45 87 47 70 20 (Man-tors 7.30 til 16.00, fre 7.30 til 14.00)

Bring liv og glød ind i dine projekter med finerede plader

Uanset om du designer eller producerer køkkener, opbevaringsløsninger eller noget tredje, giver plader med ægte finer dit projekt naturlighed, varme og charme. Riisfort tilbyder mange muligheder med forskellige træsorter.

Træ som materialevalg til inventar er en sand klassiker – og med god grund. Det fortæller Karen Dalgas Storgaard, som er indkøbs- og produktchef hos Riisfort:

 – Finerede plader er den ægte vare. De har en glød og et liv, og selvom der kan forekomme visuelle forskelle fra plade til plade, er det blot en del af charmen, da hver plade er unik, lyder det.

Træ er et naturmateriale, og ofte optræder der forskelle afhængigt af, hvor træet har vokset, da både klima- og jordbundsforhold har betydning for træets hårdhed og udseende. Væksten har også betydning for, hvordan træet tager imod behandling – for eksempel ammoniakbehandling ved produktion af røget eg. Nogle plader er mørkere, mens andre er lysere, og der kan dermed være en vis variation i de færdige plader, selvom det er inden for normalen.

– Hos Riisfort tilstræber vi så stor ensartethed som muligt, men da finer er et levende materiale, og hvert træ er unikt, vil der altid være forskelle, siger Karen Dalgas Storgaard.

Vælg den plade, som passer til dit projekt

Der findes et hav af forskellige finerplader og træsorter – hvor især eg og valnød er populære. 

– Derudover kan vi tilbyde konstrueret finer, hvor der trykkes dekor på en basisfiner. Det giver god mening med træsorter, som enten er truede eller svært tilgængelige. For eksempel er vores teak og wengé begge denne type – altså stadig en ægte finer, men uden at vi driver rov på truede træsorter, forklarer Karen Dalgas Storgaard.

En anden og mere bæredygtig mulighed er eukalyptus, der er en hurtigere voksende træsort. Mange kunder er endnu ikke bevidste om de muligheder, der er i eukalyptus-finer som alternativ. For eksempel tilbyder vores leverandør Losan en røget eukalyptus, der i farve og udtryk minder om røget eg.

Riisfort tilbyder alle finerede plader på forskellige kernematerialer: Spån, sort og brun MDF, krydsfiner, letvægtskrydsfiner samt brandhæmmende kerneplader, som primært anvendes i forbindelse med projekter.

Derudover tilbydes flexfiner, der – som navnet antyder – er en nem og fleksibel finer, hvis du skal beklæde for eksempel en søjle eller en buet skranke. Flexfiner er færdigpudset og klar til overfladebehandling.

Det første tal i en pladedimension angiver, hvilken åreretning fineren har. For eksempel betyder 2440x1220, at pladen er langsfineret, mens 1220x2440 betyder, at den er tværfineret.

Se også videoen her, hvor Henrik Greve fortæller om de mange muligheder med finerede plader og flex finer...