Ring +45 87 47 70 20 (Man-tors 7.30 til 16.00, fre 7.30 til 14.00)

Formica nu og i fremtiden

Formica Group er førende leverandør af laminater til overfladeløsninger, uanset projektets størrelse. At beholde førerpositionen kræver både mod, innovation og et bredt udsyn, og det har de hos Formica.

Formicas rødder går helt tilbage til 1913, hvor engelske Daniel J. O'Conor, Herbert A. Faber og John G. Tomlin sammen stifter "Formica Products Company". Den første ordre kommer fra Chaimers Motor Company, og herfra går produktudviklingen stærkt. I dag opererer Formica Group over hele verden, men hovedsædet ligger fortsat i England.

Formica i Danmark

I Danmark forhandles Formica af Riisfort, som bearbejder hele landet.

– Samarbejdet med Riisfort stammer helt tilbage fra 1950’erne, og det bygger primært på god kemi og gensidig tillid. Derudover har det gennem alle årene været vigtigt for Formica at have en grossist, som kunne bearbejde markedet, fortæller Søren Steenholdt, landesalgschef hos Formica i Danmark, og fortsætter:

– I Danmark har jeg to kollegaer, som er kørende konsulenter. Deres opgave er blandt andet at besøge arkitekter over hele landet og vedligeholde og opdatere deres viden om Formica, så de til enhver tid kan anbefale os til deres kunder og samarbejdspartnere. Men det er også af afgørende betydning, at vi hele tiden sørger for at holde Riisforts sælgere opdateret om både nuværende og kommende produkter, for i sidste ende er det jo dem, der skal være med til at sælge det til kunderne.

Her kan du læse, hvordan Riisforts salgschef beskriver ​virksomhedens lange samarbejde med Formica

Formica i førersædet

At være kundernes førstevalg og den førende producent på markedet stiller høje krav. Både til slutprodukterne og til det miljø, de bliver produceret i.

– Det er ikke kun os selv, men også vores kunder, som hele tiden stiller højere krav til vores produkter. Derfor sørger vi for hele tiden at have alle de relevante certificeringer og godkendelser, fortæller Søren Steenholdt og uddyber:

– Hos Formica går vi meget op i miljøet. Laminat er primært fremstillet af papir, så vi sikrer, at det papir, vi anvender, er fremstillet under miljørigtige forhold. Det betyder for eksempel, at hver gang der fældes et træ til produktionen, plantes der to nye.

Hos ST Skoleinventar har man brugt Formica til mange forskellige projekter. Læs med her

Et eksempel på et produkt, som har særligt mange certificeringer, er Infiniti-serien.

– Det særlige ved Infiniti er, at det er et produkt som er lavet primært til overflader, hvor der stilles endnu højere krav til produktet. Produktet er anti-mikrobielt, hvilket betyder, at det er godkendt til brug i sygehusvæsenet og i særlige undervisningsmiljøer, forklarer Søren Steenholdt.

Derudover udmærker Infiniti sig ved:

  • en silkemat overflade
  • ’anti-fingerprint’
  • ’anti-marking’
  • blødt at røre ved
  • vandafvisende
  • kan postformes
  • termisk reparation af små ridser og/eller mærker.

Her i vores Surface Academy fortæller vi om de mange muligheder med Formica laminat

Formica i fremtiden

På Formicas største produktionsanlæg i England er der i de senere år blevet investeret massivt i en helt ny maskinpark. Det betyder, at Formica kan bryste sig af at have én af de nyeste og bedste maskinparker blandt alle laminatproducenter i hele verden.

– Når vi nu er trådt ind i 2019, har vi tilvejebragt den helt store udvikling, som er sket løbende over de seneste par år. Der er blevet investeret stort i både maskiner og mennesker, for når alt kommer til alt, er det medarbejderne, der driver værket.

2019 byder også på en anden stor forandring hos Formica. Fremadrettet vil der nemlig blive præsenteret to store produktnyheder hvert år. En om foråret og en om efteråret.

– Derudover vil der løbende hen over året blive præsenteret mindre produktnyheder, som er målrettet de enkelte markeder, siger Søren Steenholdt.

Fakta om Formica

 

  • Formica Group har ansat to konsulenter og en landesalgschef i Danmark, hvis opgave det er at opdatere Riisforts sælgere og arkitektfirmaer om de nyeste produkter og muligheder med Formica
  • Miljøet har høj prioritet hos Formica, så virksomheden er hele tiden opdateret på certificeringer og godkendelser som ISO og FSC
  • Fra 2019 vil Formica ændre strategi og hvert år præsentere to store produktnyheder og en række mindre, som er tilpasset de enkelte markeder.

Relaterede artikler