Ring +45 87 47 70 20 (Man-tors 7.30 til 16.00, fre 7.30 til 14.00)

Formica - laminat-sværvægter

Man kan ikke sige ’laminat’ uden samtidig at sige ’Formica’. I hvert fald ikke hvis man er kvalitetsbevidst og stiller høje krav til slutproduktet. Det ved vi hos Riisfort, og vi er glade for, at vores samarbejde med den globale laminat-producent foreløbig har varet i knap 70 år.

Det, der i dag hedder Formica Group, blev grundlagt i England for mere end 100 år siden, og blev registreret som varemærke i 1922. Siden dengang er det gået rigtig stærkt, og i dag opererer Formica over hele verden.

– Formica er et kendt brand i Danmark, og Riisfort er kendt for at være forhandler af Formica. Vores samarbejde med Formica går nærmest helt tilbage til begyndelsen af Riisforts historie. Allerede i 1951 ser vi Formica laminat i vores lagerlister, og vi har forhandlet produktet på det danske marked lige siden, fortæller Steen Juhl, salgschef hos Riisfort.

Læs med her, hvis du vil vide, hvordan ST Skoleinventar anvender Formica

Formica tilbyder det hele

Laminat er et af de foretrukne valg, når der skal laves bordplader, køkkenborde, låger og hylder. Kort sagt alt muligt forskelligt inventar med slidflader. Produktet er meget robust og slidstærkt og har en lang levetid. Ud over almindeligt laminat kan det også leveres som gennemfarvet laminat og kompaktlaminat.

– Et sikkert valg fra Formica er laminat i de skandinaviske farver som sort, hvid, lysegrå og antracit. Til større projekter som restauranter og hoteller, hvor der er arkitekter med indover, kommer der ofte mange flere farver i spil, ligesom man til disse projekter vil bevæge sig væk fra udelukkende at vælge ensfarvede dekorer, fortæller Steen Juhl.

Formicas seneste udspil hedder Infiniti. Denne laminat adskiller sig fra mængden ved at have en anti-fingeraftryk og silkemat overflade.

– Vi oplever en generel stor efterspørgsel på den slags overflader. Udover at have en meget lav refleksionsgrad, er Formicas nye produkt nemt at vedligeholde. Det gør det særligt egnet til eksempelvis skriveborde og andre arbejdsborde, forklarer Steen Juhl.

Her i vores Surface Academy fortæller vi om de mange muligheder med Formica laminat

Høj kvalitet og styr på certificeringer

En af de vigtigste strategier hos Formica er at sikre, at de produkter, som de fremstiller, fremmer og opretholder et sundt indeklima.

– Formica er derfor det helt sikre valg til for eksempel hospitalsinventar. Laminaterne er gennemtestede, og generelt gælder det, at produkter fra Formica har opnået GREENGUARD™ Indoor Air Quality Certificering, som er den højeste certificering for produkter med lav emission, fortæller Steen Juhl og uddyber, at laminaterne fra Formica også kan bidrage til at imødekomme Green Building Assessment krav.

Men også et bredt sortiment og en hurtig levering spiller ind, når kunderne skal vælge leverandør.

– Formica er oftest den foretrukne leverandør, når de producenter og virksomheder, som laver sygehusinventar og står for inventar til skoler og andre offentlige institutioner, skal vælge dekorer. Dels på grund af Formicas høje kvalitet og certificeringer, dels på grund af den hurtige levering. Standardkollektionen ligger på lager i Sverige eller hos Riisfort i Brabrand, så kunderne skal ikke vente ret længe på at få leveret deres ordrer. Desuden kan produktet leveres helt ned til én enkelt laminat ad gangen.

Relaterede artikler