Ring +45 87 47 70 20 (Man-tors 7.30 til 16.00, fre 7.30 til 14.00)

Brug genanvendt plast i dit næste design

Hos Riisfort oplever vi en stigende efterspørgsel på overfladematerialer med mere fokus på miljø. Derfor har vi netop introduceret Polygood, som består af 100 procent genanvendt plast, og som efterfølgende kan fortsætte i det cirkulære kredsløb.

En af de nyeste varer, vi har på lagerhylderne hos Riisfort, er pladematerialet Polygood. Det er firmaet The Good Plastic Company, som blev etableret i 2018, der står bag Polygood. Virksomheden har en klar mission om at være med til at løse problemet med de 400 millioner ton plastikaffald, der årligt genereres på verdensplan.

Derfor består Polygood-pladerne udelukkende af genanvendt plastik – lige fra køleskabsskuffer til engangsbestik, elektronik og industrielt plastaffald. Og så er pladerne også 100 procent genanvendelige efter produktets endte levetid.

– Polygood er en ny og spændende tilføjelse i vores produktgruppe af genanvendte materialer. Det er et område, hvor vi oplever en stigende efterspørgsel og interesse for produkter, der tager ansvar for miljøet. Derfor vil vi gerne tilbyde vores kunder genanvendte og cirkulære produkter i vores sortiment og dermed bidrage til, at både os selv og kunder kan tage et større miljøansvar, siger Henrik Greve, Key account manager hos Riisfort.

Henrik Greve fremhæver desuden, at i takt med at virksomheder skal indberette CO2-regnskaber, er inventar af genanvendt plast også noget, som bidrager positivt til regnskabet. Der er udarbejdet EPD på Polygood – download den her

Se også videoen, hvor Henrik Greve zoomer ind på Polygood

Skru op eller ned for udtrykket

Polygood egner sig godt til inventar som for eksempel receptionsskranker, kaffestationer, skriveborde, hylder, rumdelere, displays og podier. Der findes i alt 12 standardfarver – lige fra de lyse og rolige til mere farverige kombinationer. Derudover findes der også en specialkollektion, der kaldes Bespoke. Riisfort kan levere alle varianter.

– For nogle virksomheder handler det om at signalere, at man tager et aktivt ansvar for miljøet, hvor der gerne må være lidt spræl på farverne, og et genanvendt udtryk gerne må træde frem. Og andre ønsker måske noget mere neutralt. Begge dele favner Polygood i deres sortiment, lyder det fra Henrik Greve.

Pladerne fås i tykkelserne 12 eller 19 mm, og formatet er 1400 x 2800 mm, hvilket er et ret stort format for genanvendte pladematerialer. Det er især en fordel til projekter, der har større overflader.

Nemt at arbejde med

Til bearbejdning af Polygood-pladerne skal I blot bruge jeres eksisterende værktøj og maskiner, og materialet kan både CNC-fræses, termoformes og dermed få organiske former, samt bores, limes, slibes og poleres.

Når de produkter, der skabes af Polygood, er udtjente, kan materialet nemt genanvendes igen – og dermed indgå i et cirkulært forbrug.

– En anden spændende mulighed, som The Good Plastic Company tilbyder, er at få skabt plader af en virksomheds egen plast, hvis man selv genererer en stor mængde sorteret plast. Det kan i teorien blive til Polygood-plader, til for eksempel et bord i jeres kantine eller kaffestation, siger Henrik Greve.

Læs mere om Polygood her

Læs interviewet med Anton Balle og designer Troels Grum, der har udarbejdet en bænk med sæde i Polygood

Læs interviewet med virksomheden Rolighed by Humania, der har udarbejdet taburetter med sæder i Polygood