Ring +45 87 47 70 20 (Man-tors 7.30 til 16.00, fre 7.30 til 14.00)

Corian: Materialet, der kan realisere dine drømme-designs

For mange er Corian fra DuPont et velkendt materiale, men de vil formentlig også kategorisere det som et praktiske valg. Dog begynder designere og arkitekter at få øjnene op for Corian og dets muligheder, da det formbare materiale kan bruges til at skabe helt unikke designs. Og så er Corian tilmed bæredygtigt.

Corian fra DuPont blev opfundet i 1960'erne, og lige siden har arkitekter og designere kastet deres kærlighed på materialet. Det kan fræses eller termoformes ved hjælp af varme, og man kan skabe designs med usynlige samlinger, rundinger og et helt unikt udtryk. Slutbrugeren får en smuk overflade for livet, og da den er uhyre stærk og gennemfarvet, kan den altid slibes ned og få fornyet liv.

I sensommeren udkommer DuPont Corian med nye farver, og Riisfort er desuden i gang med at sammensætte et nyt inspirationskatalog over Corians mange muligheder og dekorer, som matcher det danske marked. Her indgår også et program med vaske.

Fra store brancher til nicher

Corian bliver primært brugt til køkkener og industrikøkkener samt møbler og inventar til hospitaler og laboratorier. Dog er flere arkitekter og designere ved at få øjnene op for de mange muligheder, Corian giver til designs af for eksempel interiør eller møbler.

En af dem er designer og arkitekt Anne Boysen, som mange formentlig kender som vinderen af DR-programmet "Danmarks næste klassiker", hvor hun designede et sofabord i termoformet Corian.

Læs interviewet med hende her

– Det særlige ved Corian er den matte, jævne overflade uden synlige samlinger. Man kan termoforme materialet, modellere og give det rundinger og dermed skabe designmæssigt flottere produkter, hvor man som arkitekt eller designer får en helt unik designløsning, siger Steen Juhl, salgschef i Riisfort.

Corian er både et stilfuldt, bæredygtigt og hygiejnisk valg. Læs grundene her.

Et stilfuldt valg
Corian findes i mange forskellige dekorer og dermed til enhver smag. Hvad end du foretrækker knald på farverne, stenlignende dekorer og terrazzo, middelhavsstemning, klassisk eller nordisk design, er der mange valgmuligheder.

– Terrazzo, marmorerede plader og farver er stort på det internationale marked, men i Danmark foretrækker de fleste forbrugere hvide og lyse nuancer. Det kan også være grå, sort og måske en grøn eller rosa, lyder det fra Steen Juhl.

Udover selve overfladen er det også muligt at arbejde med lys. Der findes en serie med Corian-plader, hvor der kan bruges baggrundslys, som bidrager til at skabe en helt særlig stemning, der gennem det indirekte lys både kan være koldt og varmt. Det har snedker- og inventarfirmaet Peter Thuesen gjort i forbindelse med et vin-rum.

Et bæredygtigt valg
Da Corian er et langtidsholdbart og slidstærkt materiale, behøver du ikke at udskifte pladerne, hvilket gør Corian til et bæredygtigt valg. Og skulle det ske, at pladen får et mærke, en genstridig plet eller bliver slidt at se på, kan den nemt enten repareres eller slibes og dermed fungere upåklageligt igen.
 
– Hvis du for eksempel har en Corian-plade i et køkken i en lejebolig, så behøver du ikke udskifte bordpladen, hver gang en ny lejer flytter ind – heller ikke efter 20 år. Derudover består materialet af akrylmasse, hvoraf dele af det er genbrug. Aflagte Corian-plader kan genbruges og få fornyet liv, hvor de enten kan anvendes som led i et nyt design eller omdannes til nye produkter, fortæller Steen Juhl.
 
Et hygiejnisk valg
Corian er hygiejnisk og rengøringsvenligt, da der ikke er samlinger, hvor der kan gemme sig bakterier og dermed udgøre en smitterisiko. Materialet er derfor et førstevalg til sundhedssektorens inventar og steder, hvor hygiejnen skal være i top, for eksempel i kantiner og storkøkkener. Det er kun blevet endnu mere aktuelt det seneste år. Derudover er Corian nemt at rengøre.

Se vores nye film om Corian®, hvor vi zoomer ind på materialet og de mange muligheder...

Corian inspirationsbilleder

Relaterede artikler