Ring +45 87 47 70 20 (Man-tors 7.30 til 16.00, fre 7.30 til 14.00)

Hele verden i én kollektion

Swiss Kronos nye kollektion One World Swiss Collection byder på 253 dekorer med 21 forskellige overfladestrukturer. Særligt en nyudviklet ensfarvet og mat overflade i kollektionen gør sig bemærket.

Schweizisk trendsetter
Schweiziske Swiss Krono, som tidligere hed Kronoswiss, har været en toneangivende pladeproducent i næsten et halvt århundrede. Virksomheden har kunnet fastholde sin position på markedet, fordi den ikke kun har innovation som et strategisk mål, men som en arbejdsmetode, der gennemsyrer hele organisationen.

- Produktudvikling er i højsædet hos Swiss Krono. De er gode til løbende at udvikle nye dekorer for at matche tidens trend og markedets efterspørgsel, og det er den nye melaminkollektion et rigtig godt eksempel på, fortæller Karen Dalgas Storgaard, indkøbs- og produktchef hos Riisfort A/S.

Autentiske og naturlige materialer
- Netop nu er rustikke og robuste dekorer som røgede træsorter og gråtonet træ moderne, fordi de fremstår autentiske og naturlige. De matcher dermed tidens trends, som dikterer ægthed, autencitet og råhed i udseende − og funktionalitet, robusthed og slidstyrke i brugssituationer, tilføjer hun.

I denne udgave af Surface Academy fortæller vi om den nye kollektion fra Swiss Krono

Supermat velourstruktur
En anden trend, som Karen Dalgas Storgaard og hendes kolleger hos Riisfort har bemærket, er en stigende efterspørgsel på matte overflader, der ikke reflekterer lyset. Det er en kontrast til højglansoverflader med stor refleksionsgrad, som har været populære i de senere år.

- Igen viser schweizerne, at de har indsigt i markedet, for til den nye kollektion har de udviklet en super-mat overflade kaldet VL med henvisning til den velourstruktur, overfladen har. Som noget helt unikt kommer den matte overflade også i mørke dekorer som sort og mørkegrå, forklarer Karen Dalgas Storgaard.

Hvad betyder Dekor Verband?

Ordet er tysk og betyder direkte oversat til dansk: dekorforbundenhed.
Udtrykket henviser til, at man kan få den samme dekor og overflade på
forskellige kerneplader samt som laminat og kantbånd. Med andre ord
er der en rød tråd i produktkollektionen.

Fakta om One World Swiss Collection

• Afløser Panorama-kollektionen
• Indeholder 253 dekorer og 21 forskellige overfladestrukturer
• Kan leveres i tykkelser fra 8 mm op til 40 mm og med kernemateriale af spån, MDF, CDF og PFB
• Dekor Verband – det vil sige, at en dekor ud over at kunne leveres som melamin på forskellige kerneplader også kan leveres i laminat og 1 mm ABS-kant.

Egen kollektion i Brabrand
Et særkende ved Swiss Kronos nye kollektion er også de 2-sidede synkronporeprægninger på trædekorer. Her laver schweizerne en dyb prægning med to ark papir på hver side og præger synkronporerne direkte ned i årerne på dekoren. Resultatet bliver, at overfladen ikke kun ser ægte ud, den føles også sådan.

Fremstormende kollektion
- Kollektionen er på kort tid blevet meget populær. Derfor har vi også udvalgt vores egen lille udgave af kollektion her i Brabrand. Det betyder, at vi hurtigt kan levere 46 udvalgte dekorer fordelt på seks forskellige dekorgrupper - ensfarvede, trædekorer, synkrontræstrukturer, fantasidekorer, metaldekorer og den nye Haptik, som er en betonlignende dekor, forklarer Karen Dalgas Storgaard.

Lagerkollektion består af melaminoverflader på spånkerne i 16 mm, men Riisfort kan naturligvis levere hele den nye kollektion i alle standardtykkelserne fra Swiss Krono i Schweitz – inklusiv alle 253 forskellige dekorer.

Relaterede artikler