Ring +45 87 47 70 20 (Man-tors 7.30 til 16.00, fre 7.30 til 14.00)

Sorø Møbler: Helende arkitektur beklædt med Corian®

En skranke beklædt med det indbydende og robuste komposit-materiale Corian er noget af det første, der møder patienter og besøgende på Slagelses nye psykiatrisygehus.

Nyopført psykiatrisygehus ved Slagelse

Det nyopførte 44.000 m2store psykiatrisygehus ved Slagelse er det største psykiatribyggeri i nyere tid. Sygehuset, der er opført på baggrund af et innovativt koncept fra Karlsson Arkitekter, sætter nye standarder for behandlingen af psykiatriske patienter. De bærende idéer i projektet omfatter blandt andet helende arkitektur, LED-belysning, stoflige materialer og omhyggeligt udvalgte farver.

Smukke og holdbare møbler

Scan Office fik til opgave at møblere sygehuset, og de fik møbelvirksomheden Sorø Møbler til at bygge de unikke møbler, der skulle specialfremstilles for at møde arkitekternes visioner. Det drejer sig blandt andet om skranker og køkkenøer, der alle er beklædt med komposit-materialet Corian leveret af Riisfort A/S.

– Vi har brugt Corian, fordi det giver os mulighed for både at ramme det rette visuelle udtryk og samtidig sikre en høj holdbarhed. Møblerne skal kunne holde til daglig brug af over 200 indlagte patienter og alt plejepersonalet og alle de situationer, der kan opstå. Desuden skal møblerne have en høj rengøringsbestandighed, så de kan tåle grundig og hyppig rengøring, siger Jens Bjerregaard-Knudsen, projektchef hos Sorø Møbler.

Se Surface Academy, hvor vi fortæller om DuPont™ Corian®

Corian tænkt ind fra begyndelsen

Udsmykningen af bygningen er blandt andet baseret på en identitets- og stemningsskabende farvesætning af overflader og inventar. Og her har arkitekterne tænkt Corian ind i den større sammenhæng fra begyndelsen.

– Arkitekterne kender Corian og de muligheder, materialet giver. Så det er beskrevet allerede i det grundlæggende byggeprojekt. Ved at bruge Corian kan vi skabe nogle arkitektonisk flotte møbelenheder, der er sammensat af flere dele, men ligner et sammenhængende element. Det kan blandt andet lade sig gøre, fordi den lim, der bruges, har samme farve som selve komposit-materialet. Med den rette omhu og præcision kan to dele svejses sammen uden synlige samlinger, forklarer Jens Bjerregaard-Knudsen.

Respekt for materialet

Netop omhyggelighed og respekt for materialet er i højsædet, når Jens Bjerregaard-Knudsen og hans ansatte arbejder med Corian.

– Det er et kompliceret og kostbart materiale, så det kræver omhu og præcision. Tolerancerne skal være i orden, og der skal være en omhyggelighed i alle samlinger. Ellers får vi ikke den kvalitet, vi drømmer om. Corian er også en blødere variant af komposit, som ikke er så porøs som andre varianter. Det gør den behagelig at efterbearbejde og nemmere at pudse, siger Jens Bjerregaard-Knudsen.

Relaterede artikler