Ring +45 87 47 70 20 (Man-tors 7.30 til 16.00, fre 7.30 til 14.00)

Onecollection ruller linoleum ud i Kina

I september 2017 blev det dansk-kinesiske universitet, Sino-Danish Centre for Education and Research (SDC), indviet. Universitetet ligger i udkanten af Beijing, men det er også det eneste kinesiske islæt. Huset er tegnet af arkitektfirmaet Lundgaard og Tranberg, som blandt andet står bag Axel Towers i hjertet af København.

Det eksklusive møbelfirma Onecollection fra Ringkøbing står bag hele indretningen af de knap 11.000 kvadratmeter, som tæller alt fra underviser-boliger over klasseværelser og lounges til administrationskontorer og en kantine.

– Det har være en meget interessant og udfordrende opgave, at skulle levere møbler til så stort et hus. På forhånd vidste vi ikke så meget om farver og overflader, kun at gulvene var lavet af sten og lofterne af træ. Og så var det ellers bare at gå i gang. Leverancen lød på alt lige fra suiter til special-skriveklapper til auditorier, fortæller Bo Nørgaard, som er salgsdirektør hos Onecollection.

Mange egenskaber

I alt blev der shippet syv 40 fods-containere med møbler fra Ringkøbing til Beijing. Inventarlisten bestod af alt fra reolsystemer og stole til skrive- og konferenceborde. En stor del af bordene blev leveret med linoleumsoverflader fra Riisfort, og det er bestemt ikke tilfældigt.

– Linoleum er et yderst fornuftigt valg, når vi snakker arbejdsborde, og til projektet i Beijing leverede vi blandt andet 100 skriveborde med linoleumsoverflader. Dels har materialet nogle akustiske egenskaber – det er simpelthen med til at absorbere lyden i rummet. Dels har det en blød overflade, som rent ergonomisk gør det rigtig godt at arbejde ved. Især hvis man hviler håndleddene meget på bordet, for eksempel hvis man skal notere i hånden eller arbejder på computer, forklarer Bo Nørgaard.

Her i vores Surface Academy fortæller vi om de mange muligheder med Furniture Linoleum

Her i vores Surface Academy fortæller vi om de mange muligheder med Furniture Linoleum

Linoleum er et eksklusivt valg

Onecollection har som de eneste rettigheder til at producere Finn Juhls designs. Og her er linoleum ikke nogen nyhed. For eksempel er det klassiske Nyhavn-bord beklædt med sort linoleum, og det sorte linoleum mod den massive trækant på bordet giver et meget eksklusivt udseende.

– Det har været afgørende at letheden i møbleringen hele vejen igennem komplementerer bygningens åbenhed og transparens, men at møblerne samtidig, gennem afstemt brug af naturlige materialer og farver, tilføjer bygningen varme og “hygge” som modspil til de store mængder af sten og glas.

– Vi er ikke bundet op af at skulle bruge bestemte typer af overflader, men valget af Forbo linoleum er på ingen måde tilfældigt. Forbo har nemlig rigtig mange egenskaber, som vi vægter højt. Det er et eksklusivt mærke, det er et produkt af højeste kvalitet, og så fungerer vores samarbejde med Riisfort, som leverer til os, rigtig godt. Derfor har vi aldrig haft behov for at kigge os om efter en anden leverandør, slutter Bo Nørgaard.

Relaterede artikler