Ring +45 87 47 70 20 (Man-tors 7.30 til 16.00, fre 7.30 til 14.00)

Nobia: Fenix åbner op for nye designaspekter

Køkkenbranchen er indtil nu gået i en stor bue uden om mørke laminatbordplader, fordi de tiltrækker fedtede fingeraftryk. Takket være Fenix-laminatens særlige egenskaber bruger køkkenproducenten Nobia nu supermatte, sorte bordplader i alle deres køkkenbrands.

Fenix åbner op for nye designaspekter

Køkkener er en højrisikozone for fedtede fingre, bakterier og ridser. Det stiller store krav til de materialer, som køkkenproducenten Nobia udvælger, når de producerer køkkener for deres 18 forskellige internationale køkkenbrands, som blandt andet tæller velkendte danske køkkenmærker som HTH, Invita og Uno Form.

Bordpladen i et køkken udgør størstedelen af arbejdsfladen under madlavningen, så det er også her, at ridser, fedtede fingre og bakterier oftest sætter sig. Det stiller store krav til materialets holdbarhed, men også til designet, forklarer salgs- og produktionskonsulent Morten Spaabæk Dippel fra den Nobia-ejede bordpladeproducent Implast.

– Vi er meget selektive i forhold til de materialer, vi bruger i produktionen af vores bordplader. Indtil nu har hele køkkenbranchen faktisk holdt sig fra matte, sorte bordplader, for de bliver fulde af fedtede fingeraftryk. Det smarte ved Fenix-laminaten er, at den er nanobehandlet, og derfor kan man ikke se, hvis man sætter fingre på den. Samtidig er materialet resistent over for mikro-ridser og små skrammer, og det er en stor fordel i et køkken, forklarer Morten Spaabæk Dippel.

Helt nye designaspekter

Det er ikke kun Fenix-lamintens store holdbarhed, der har gjort den populær blandt Nobias mange køkkenbrands. Fenix’ særlige overflade har nemlig gjort det muligt at producere sorte laminatbordplader til køkkenet.

– Grundlæggende går kunder, som køber et Nobia-køkken meget op i funktionalitet, æstetik og kvalitet. Derfor er det vores vigtigste opgave at sikre, at de kan få præcis de materialer og det udtryk, de efterspørger. Indtil vi fik Fenix-laminater fra Riisfort, var det ganske enkelt ikke muligt at producere matte, mørke køkkenbordplader, så Fenix-laminaten har åbnet op for helt nye designaspekter, fortæller Morten Spaabæk Dippel.

I vores Surface Academy fortæller vi om alle egenskaberne ved FENIX NTM

Populært blandt kunderne

Fenix-laminaten er blevet taget særdeles godt i mod af Nobias kunder. Den særlige overflade gør det nemlig muligt at fjerne små ridser og skrammer med en særlig svamp, som aktiverer overfladens partikler.

– En af de største kvaliteter ved Fenix er, at små skrammer og ridser i bordpladens overflade kan repareres med en medfølgende melaminsvamp. Overfladen har desuden en utrolig tæthed, som er både fugtafvisende og nem at holde ren og flot. Det er altså ikke bare et æstetisk produkt, men også enormt funktionelt, siger Morten Spaabæk Dippel.

Relaterede artikler