Ring +45 87 47 70 20 (Man-tors 7.30 til 16.00, fre 7.30 til 14.00)

Fra skoleinteriør til designermøbler

Birkekrydsfiner fra Sveza kan lidt af hvert. Det fungerer som bundsolidt kernemateriale til en lang række møbler og andet interiør. Og så har designere og arkitekter fået øjnene op for den æstetiske dimension af produktet. Det ved de alt om hos PM Interiør i nordjyske Vodskov.

Fra stationære klasseværelser til mobile rum

Når der skal renoveres eller bygges nye skoler, er tendensen i dag, at man går væk fra de klassiske stationære løsninger med en fast opstilling i klasseværelserne. I stedet ligger fokus nu på mobile, levende rum. Og det stiller nogle særlige krav til møblerne.

– De møbler, der bliver leveret til undervisningssektoren i dag, skal kunne holde til meget mere end førhen. Derfor bruger vi altid birkekrydsfineren fra Sveza som kernemateriale. Tidligere var spånplader det mest anvendte kernemateriale, men det er bare ikke stærkt nok på den lange bane, fortæller Jesper Møller, som ejer PM Interiør og uddyber:

– Birkekrydsfiner er et relativt tungt produkt, men vi monterer hjul på de møbler, der skal kunne flyttes, så det begrænser ikke mobiliteten på de produkter, vi leverer.

Møblerne til undervisningssektoren spænder over alt fra små skabe og borde til store opbevaringssystemer.

Hvis du vil vide mere om de mange fordele ved Sveza birkekrydsfiner, så læs mere her

Her i vores Surface Academy fortæller vi om de mange muligheder med Sveza birkekrydsfiner

Krydsfiner er et designmæssigt tilvalg

Det er ikke kun på grund af sin styrke og holdbarhed, at birkekrydsfineren ofte bliver valgt som kernemateriale. Rent designmæssigt er krydsfiner også meget oppe i tiden.

– Førhen betegnede man birkekrydsfineren som en konstruktionsplade, men nu er finerens rene udtryk blevet meget populært. Vi har eksempelvis lavet kontormøbler af krydsfiner, hvor man kan se de rå kanter, fortæller Jesper Møller og fortsætter:

– Vi har oparbejdet en rigtig god knowhow på krydsfiner, og så er vi blevet meget dygtige til at sparre med vores kunder om krydsfinerens egenskaber. Her kan vi både rådgive om den stabilitetsmæssige kvalitet og hjælpe med at kombinere det med designerens eller arkitektens visuelle ønsker.

Solidt som bastalto

Hos PM Interiør har de et bredt sortiment af møbler, som de har leveret gennem tiden. Det betyder, at de har en solid erfaring at trække på, når nye ordrer kommer ind.

– Vi er udelukkende ordreproducerende, og en af de specialbestillinger, som har været særlig spændende at udføre, er møbler til biblioteker. Her lød opgaven på at kombinere udtrykket og formen fra de islandske bastalto-sten med ergonomi og fysiske udfordringer. Samtidig med, at der skulle være mulighed for at trække sig tilbage og læse en bog, fortæller Jesper Møller.

Men det er ikke kun kernematerialet på produkterne, der skal være bundsolidt. Det skal samarbejdet med leverandøren også.

– Hos Riisfort er de ufattelig dygtige, og samlet set er det en rigtig god leverandør. Deres brede sortiment af produkter gør, at vi som ordreproducerende kan samle vores engagement hos én leverandør, og det er virkelig værdifuldt og letter en masse arbejde hos os, siger Jesper Møller.

Læs her, hvis du vil vide, hvordan Norisol løste en stor apteringsopgave med Sveza birkekrydsfiner

Fakta om PM Interiør
 

  • PM Interiør blev grundlagt i 1992 og har arbejdet med krydsfiner de sidste 15 år
  • Virksomheden er udelukkende ordreproducerende, og kan klare alle opgaver – små som store
  • 2017 var et rekordår for PM Interiør, og deres forbrug af Sveza birkekrydsfiner var cirka dobbelt så stort som året før.

Relaterede artikler